Zo werkt het!


Droom van Nederland maakt het makkelijk voor bewoners, organisaties en gemeente om samen hun Droomstad waar te maken. Hier een stappenplan om jouw Droom sneller waar te maken.

1

Je hebt een Droom voor (een locatie in) de stad


Registreer je eerst als lid. Dit is nodig om je Droom toe te kunnen voegen aan Droom van Nederland. Ook geeft het je de mogelijkheid om mee te denken met Dromen van anderen, te reageren op hulpvragen, Dromen als favoriet op te slaan en geregistreerde stemmen uit te brengen.

dromen

2

Maak je Droom deelbaar


Om een Droom waar te maken is het belangrijk dat je hem deelbaar maakt. Dit doe je door in te loggen op Droom van Nederland en daarna op de knop 'Voeg jouw Droom toe' (rechts op het scherm) te klikken.

Nadat je hierop klikt opent een formulier waarop je je Droom kan uitwerken: titel, beschrijving van je Droom, de reden waarom het belangrijk is dat je Droom realiteit wordt, afbeeldingen van je Droom, een video, locatie, hulpvragen… Hoe meer jij je Droom verduidelijkt, des te groter de kans dat mensen op je Droom stemmen.

Heb je alles goed ingevuld? Ga dan naar de knop ‘Droom toevoegen’ onderaan de pagina en klik hierop om je Droom te publiceren.

deelbaar

3

Promoot je Droom


Nu je je Droom online hebt geplaatst wordt het tijd om stemmen op te gaan halen. Hoe meer stemmen jouw Droom krijgt, des te meer mensen jouw Droom zichtbaar steunen. En des te meer steun, des te makkelijker het wordt om je Droom waar te maken.

Dus deel de link naar jouw Droompagina via Facebook, Twitter en Whatsapp. Stuur je familie een email en vraag hen op je Droom te stemmen. Soms kan het ook helpen om de redacties van lokale kranten, websites of omroepen op de hoogte te brengen van jouw Droom. Misschien willen ze wel een interview met je doen!

Vanaf 10 stemmen wordt je Droom op de Droom-overzichtspagina en de kaart getoond. Nog meer zichtbaarheid dus en ook meer kans dat mensen je Droom zien.

stemmen

4

Presenteer je Droom tijdens events


Heeft de promotie van je Droom al tot een leuk aantal stemmen geleid? Dan wordt het tijd om eens in je stad rond te gaan kijken naar bijeenkomsten die te maken hebben met de inhoud van jouw Droom.

Tegenwoordig zijn er vaak mogelijkheden om tijdens zulke events je Droom te pitchen voor een live publiek. Het mooie is dat je nu jouw Droom-pagina direct als presentatie kan gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat mensen in het publiek tijdens jouw presentatie naar je pagina kunnen surfen en je kunnen helpen met stemmen, hulpvragen en tips.

Je pitch wordt dus ineens veel effectiever en een bonus is dat je je presentatie altijd bij je hebt. Hij staat immers gewoon online (en niet in een ouderwets powerpoint-bestand).

stemmen

5

Houd fans op de hoogte


Mensen die op je Droom stemmen kunnen deze ook als ‘Favoriet’ aanvinken. Als ze dat doen dan ontvangen ze vanaf dat moment een email als jij weer een nieuwsbericht aan je Droom-pagina hebt toegevoegd.

Een goede manier om de fans van je Droom op de hoogte te houden is dus regelmatig nieuws over je Droom met ze te delen. En die nieuwsberichten kun je natuurlijk ook weer via Facebook en Twitter delen. Door mensen regelmatig van nieuws te voorzien blijven ze betrokken. Ook dat is belangrijk om jouw Droom waar te maken.

nieuws

6

Het is je gelukt!


Gefeliciteerd! Je hebt je Droom waargemaakt. Je kan dit op Droom van Nederland laten zien door naar je Droom-pagina te surfen en daar op de knop ‘Pas jouw Droom aan’ te klikken en dan onderaan op het formulier ‘Ja, deze Droom is gerealiseerd’ aan te vinken.

Sla vervolgens die pagina op en je ontvangt dan een email die je vraagt je geleerde lessen te delen. Je bent nu immers expert geworden in het waarmaken van Dromen. Dus help anderen door je kennis met hen te delen.

Tot slot is er dan nog maar 1 ding te doen: Feest!!!

stemmen

Zij doen al mee!

Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Gemeente 's-Hertogenbosch
Gemeente Nijmegen
Standvast Wonen
Linc naar Zorg
Vivent
Babel Den Bosch